top of page

ACHTERGROND

herald werkt! ontwerpt en realiseert ruimtelijke programma’s die eigenheid en diversiteit toevoegen.
wie ben ik​​

Na ruim 20 jaar leiding te hebben gegeven aan buro dolte stedenbouw in Utrecht werd het tijd voor een nieuwe stap. Een monumentaal stoomgemaal in Friesland bracht me naar het Noorden. In de afgelopen jaren is er geïnvesteerd in een nieuw thuis, een nieuw netwerk en mooie opdrachten. 

Als zelfstandig ondernemer heb ik een samenwerking met Rho Adviseurs in Leeuwarden, ondersteun ik de woningbouwvereniging Elkien en ben ik in 2020 gestart als stedenbouwkundige in Harlingen. 

Daarnaast ben ik nog steeds actief op andere plekken in Nederland en sta altijd open voor nieuwe initiatieven en samenwerkingsvormen.

visie
netwerk
context
visie
strategie
'stedenbouw is teamwork'

Daarom zoek ik als zelfstandig ontwerper bij elk project de juiste samenwerkingspartners. Die tref ik vaak aan bij de opdrachtgever en anders kan ik putten uit een groot netwerk met professionals.  

Ik zoek daarnaast altijd de dialoog met de -toekomstige- gebruikers en eigenaren en zie het organiseren van betrokkenheid als voorwaarde voor een succesvol proces.

 

'context geeft richting'

Het boeiende van ruimtelijke opgaven is dat er altijd een context is. Voor mij is dat in eerste plaats de plek/ruimte in de brede zin van het woord. En aangezien elke plek anders is, vormt dat de inspiratie. De opgave zelf kent ook een context. Dit kan een programmatische zijn, een sociale, een financiële, of een politieke. En vaak een combinatie van deze. Dat maakt het vak zo interessant.

 

'ontwerp is een middel, en geen doel op zich'​

Ik beschouw mijn vakgebied als voorwaardenscheppend. In veel gevallen gaat het om het creëren van nieuwe kansen. Dat is ook de reden waarom conceptontwikkeling in mijn werk een grote rol speelt. Het ontwikkelen van een visie speelt hierin een grotere rol dan het vastleggen van een vastomlijnd eindbeeld.

'met alleen een ontwerp kom je er niet'​

Mijn drijfveer is om een opgave of een proces een stap verder te helpen. Een integraal ontwerp zonder strategie beperkt zich tot een academische werkelijkheid. Wil een ontwerp succesvol worden uitgevoerd, dan zijn de uitvoerbaarheid en het draagvlak voorwaarden.

strategie & proces

Uitvoeringsagenda
Procesinrichting en -begeleiding
Excursie
Supervisie

Strategische agenda
Ontwikkelstrategie
Educatie

CV
opleiding en werk

Verkeersacademie Tilburg 1988 | Academie voor Bouwkunst Rotterdam, afstudeerrichting stedenbouw 1999 | Vanaf 1992 eigenaar van dolte stedenbouw bv | Sinds 2013 zelfstandig ondernemer onder de naam herald werkt | 2018-2019 werkzaam bij Rho adviseurs Leeuwarden | vanaf juni 2019 samenwerking met Rho adviseurs | 2020 - 2024 Stedenbouwkundige Harlingen |

interactie & communicatie

Websites
Bijeenkomsten
Nieuwsbrieven
Online visuele enquetes
Debatten

onderzoek & ontwerp

Quickscans
Analyse
Ruimtelijke studies
Maquette
Kaarten

Exploitatiemodellen
Visiedocument
Raamwerkkaart
Methodieken
Kwaliteitsinstrument

 

idee en inspiratie

Presentaties
Illustraties
Workshops
Inpiratieboek
Lezing

herald roelevink
bedrijf
herald werkt
  • KvK: 59632054

  • btw: NL001584692B46

  • bank: NL18 KNAB 0401 9842 65

  • architectenregister: 2.000215.001 stedenbouwkundige

bottom of page