top of page

initiatief

| 01
Dock Office​

Een heel bijzonder project gerealiseerd met producten van plastic zwerfafval.

Ik mocht voor deze opdrachtgever een kantoor ontwerpen met als voorwaarde dat er zoveel mogelijk plastic zwerfafval in moest worden verwerkt.

De vorm ondersteunt de product-eigenschappen van het materiaal en komt helemaal tot zijn recht op een voormalige kraanbaan, zwevend boven het water.

| 02
Superlofts Blok Y​

Ik heb het initiatief genomen voor de ontwikkeling van dit prachtige gebouw. Het is tot stand gekomen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Het bevat 30 verschillende woningen die op een unieke wijze zijn geschakeld met vergaande inspraak op de plattegronden. Het plan is door de BNA uitgeroepen tot beste gebouw van 2018 in de categorie Particuliere Woonbeleving .

| 03
Fort Nieuwersluis

Samen met nog vier andere inwoners van Nieuwersluis is in 2013 het initiatief genomen om het Fort Nieuwersluis een nieuwe functie te geven. Als kwartiermaker was ik de eerste gebruiker op deze locatie. In de afgelopen jaren is gebleken dat dit initiatief volwassen is geworden: een ontmoetings- en werkplek voor dorp en omgeving. Met een theetuin en werkplekken voor diverse bedrijven maken dit tot een geslaagd voorbeeld van transformatie.

| 04
Stoomgemaal Ter Idzard

Dit is het meest recente initiatief. Een gemeentelijk monument uit 1900 aan de Tjonger is nu ons thuis, onze werkplek en de basis voor nieuwe plannen.

De verbouwing doen we grotendeels zelf en onlangs konden we hier een huiskamerconcert geven in de voormalige machinekamer. De komende jaren hopen we deze plek met nog meer mensen te kunnen delen met het organiseren van activiteiten.

meer voorbeelden van mijn ervaring op dit gebied?
neem dan contact op !
bottom of page